Menu

Camera-inspectie

Voor het inspecteren van (rook)kanalen zijn twee veel gebruikte opties mogelijk. Namelijk de rook-lek-dichtheidsproef en de camera-inspectie. Zie Rook-lek-dichtheidsproef voor uitleg over de rookproef.

Voor de camera-inspectie gebruiken wij een speciaal ontwikkelde infrarood camera met groothoek lens die 3600 kan draaien en 1800 kan kantelen. Naast de camera hebben wij de mogelijkheid om met behulp van opname apparatuur voor u een digitale opname te maken die op vrijwel alle computers is af te spelen. Dit is een goede toevoeging aan bijvoorbeeld rapporten waar verzekeringen om vragen bij een expertise na een schoorsteenbrand.

Een camera-inspectie is verder goed voor het bekijken van voorkomende problemen zoals verzand poreus voegwerk, scheuren, gaten, afgebroken stenen, knikken, vernauwingen, verstoppingen, valcement, vorm en lengte van het kanaal.

Met de inspectie is ook goed zichtbaar uit welke materialen het kanaal kan bestaan zoals steen, keramische elementen (valbrenta), beton elementen (vroeger Raab), ISO-trek, glij klei/mortel systeem, RVS flexibele schoorsteenvoering, e.d.